28. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s cizrna je lahodné indické jídlo plné exotických chutí. Tento recept kombinuje bohatou rajčatovou omáčku s chuťově vyváženým dušeným cizrnem, který se skvěle hodí k rýži nebo chlebu naan. Udělejte si doma pořádnou indickou hostinu a užijte si tradiční kuchyni plnou aroma a chutí. Náš recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tento lahodný pokrm doma.

Suroviny

  • 1 šálek cizrny
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mletého kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • špetka mletého červeného pepře
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Ve velkém hrnci vařte cizrnu podle návodu na obalu, dokud není měkká.
  2. V pánvi osmahněte na oleji nakrájenou cibuli a česnek, přidejte rajčata nakrájená na kostičky a vařte do změknutí.
  3. Přidejte ke zpěněné cibuli a rajčatům koření (kurkuma, kmín, koriandr, červený pepř), osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přidejte vařenou cizrnu a nechte vše společně provařit alespoň 10 minut.
  5. Po uvaření rozdělte do misky a ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *