5. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Rajčatový kimchi se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na rajčatový kimchi se zelím, který vám přinese osvěžující chuťový zážitek plný exotických koření. Tento korejský zelný salát je bohatý na probiotika a vitamíny, což ho činí skvělou volbou pro vaše zdraví. S naším jednoduchým receptem ho můžete snadno připravit doma a dopřát si šťavnatou a pikantní lahůdku k jídlu. Zkuste ho hned!

Suroviny:

  • 5-6 rajčat
  • 1 malé hlávkové zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 2 cm)
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce korejské červené papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Nastrouhejte zelí na tenké proužky a posolte ho. Nechte ho odstát minimálně 1 hodinu.
  2. Mezitím nakrájejte rajčata na menší kousky a naklepejte česnek s nakrájeným zázvorem.
  3. V misce smíchejte rajčata, česnek, zázvor, rybí omáčku, korejskou červenou papriku, cukr a sůl. Dobře promíchejte.
  4. Opláchněte slané zelí pod tekoucí vodou a přidejte ho do směsi s rajčaty. Důkladně promíchejte, aby se příchutě propojily.
  5. Přesuňte směs do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny.
  6. Poté přesuňte rajčatový kimchi se zelím do lednice, kde může být skladováno až 2 týdny. Podávejte jako přílohu k rýži nebo jiným pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *