22. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala, tradiční indické jídlo připravené z červených fazolí vařených v husté rajmě omáčce, které si vychutnáte s lahodnou a aromatickou rýží a čerstvě upečeným naan chlebem. Pojďte ochutnat tuto lahodnou a kořeněnou indickou specialitu doma!
Suroviny:
- 250g rajma fazole
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého chilli
- Sůl podle chuti
- 2 lžíce oleje
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Nejprve rajma fazole namočte do vody přes noc.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata a vařte do měkká.
- Přidejte všechny koření a zamíchejte.
- Přidejte rajma fazole a sůl a vařte asi 20 minut, dokud fazole nezměknou.
- Podávejte s vařenou rýží a naan chlebem.
- Po ozdobte nasekanou petrželkou.




