7. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné indické tandoori kuře se zázvorem díky receptu z Rajské kuchařky! Tandoori kuře je pikantně dochucené a perfektně připravené pomocí křemenné marinády. Podávejte s čerstvým zázvorem a najemno nasekanými bylinkami pro dokonalou exotickou chuť. Vyzkoušejte tento originální recept a rozzářte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 1 šálek jogurtu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky mletého česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumového prášku
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nařežte kuřecí prsa na menší kousky a dejte je do mísy.
- V jiné míse smíchejte jogurt, zázvor, česnek, papriku, kmín, koriandr, kurkumu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Tuto marinádu přidejte k nakrájenému kuřeti a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 25-30 minut nebo dokud kuře není krásně zlatavé a propečené.
- Podávejte s rýží nebo salátem. Dobrou chuť!




