19. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a výživnou rajskou omáčku s cizrnou a rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně i vegetariány. Snadná příprava a bohatá chuť, která potěší všechny členy rodiny. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, kmín
- 200g rýže
Postup
- Nejprve si cizrnu připravíme podle návodu na obalu.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme provařit do měkka.
- Přidáme uvařenou cizrnu a necháme probublat chvíli spolu.
- Ochutíme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Vedle si uvaříme rýži podle pokynů na obalu.
- Rajskou omáčku podáváme s rýží.




