20. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s těstovinami a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s těstovinami a čerstvou bazalkou. Tato italská klasika je rychlá a snadná na přípravu a určitě si ji zamilujete. Podávejte s nasekanou bazalkou a parmazánem pro dokonalou chuťovou explozi.

Suroviny

  • 400g těstovin
  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a dusíme přibližně 15 minut, dokud rajčata nezměknou a vytvoří se omáčka.
  3. V omáčce osolte a opepřete dle chuti a přidejte nasekanou bazalku.
  4. V jiném hrnci uvařte těstoviny dle návodu na obalu, sceďte je a přidejte do omáčky.
  5. Dobře promíchejte a nechte chvíli provařit, aby se podobať bazelem a omáčkou. Podávejte posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *