20. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s těstovinami a čerstvou bazalkou. Tato italská klasika je rychlá a snadná na přípravu a určitě si ji zamilujete. Podávejte s nasekanou bazalkou a parmazánem pro dokonalou chuťovou explozi.
Suroviny
- 400g těstovin
- 400g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a dusíme přibližně 15 minut, dokud rajčata nezměknou a vytvoří se omáčka.
- V omáčce osolte a opepřete dle chuti a přidejte nasekanou bazalku.
- V jiném hrnci uvařte těstoviny dle návodu na obalu, sceďte je a přidejte do omáčky.
- Dobře promíchejte a nechte chvíli provařit, aby se podobať bazelem a omáčkou. Podávejte posypané parmezánem.




