5. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou rajskou omáčku s křupavým tofem a lahodnými těstovinami. Tento veganský recept je plný chuti a je skvělou alternativou k tradičním omáčkám s masem. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g tofu
- 400g těstovin
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregána
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené tofu, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Smažte, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, mletou papriku a oregáno. Vařte omáčku asi 15 minut na mírném ohni, občas promíchat.
- V dalším hrnci uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Odstavte, sceděte a smíchejte s připravenou rajskou omáčkou a tofu.
- Po chvíli promíchání je jídlo hotové k podávání. Dobrou chuť!




