28. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou a zdravou variantu tradiční rajske omáčky s tofu a zeleninou. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky vegetariánské kuchyně, kteří si rádi dopřejí bohatou chuťovou paletu plnou čerstvých ingrediencí. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a pochutnejte si na nové gastronomické dobrodružství. Sledujte náš recept a připravte si večeři jako od profesionála!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 400ml rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužkem česneku.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, papriku a cuketu a dusíme do měkka.
- Přidáme nakrájené rajčata a smažíme dalších pár minut.
- Přilijeme rajčatový protlak a zahřejeme.
- V jiné pánvi si osmahneme na kostky nakrájené tofu.
- K omáčce přidáme osmažené tofu a koření dle chuti (sůl, pepř, oregano, bazalka).
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody nebo vývaru.
- Dusíme dohromady asi 10 minut, než se všechny chutě promísí.
- Po dochucení můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.




