28. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s tofu a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou a zdravou variantu tradiční rajske omáčky s tofu a zeleninou. Tento recept je ideální volbou pro všechny milovníky vegetariánské kuchyně, kteří si rádi dopřejí bohatou chuťovou paletu plnou čerstvých ingrediencí. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm a pochutnejte si na nové gastronomické dobrodružství. Sledujte náš recept a připravte si večeři jako od profesionála!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 400ml rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli se stroužkem česneku.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, papriku a cuketu a dusíme do měkka.
  3. Přidáme nakrájené rajčata a smažíme dalších pár minut.
  4. Přilijeme rajčatový protlak a zahřejeme.
  5. V jiné pánvi si osmahneme na kostky nakrájené tofu.
  6. K omáčce přidáme osmažené tofu a koření dle chuti (sůl, pepř, oregano, bazalka).
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody nebo vývaru.
  8. Dusíme dohromady asi 10 minut, než se všechny chutě promísí.
  9. Po dochucení můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *