6. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka z červené čočky je lahodný a sýtý vegetariánský recept plný bohatých chutí. Tato omáčka je připravena z červené čočky, rajčat, cibule, česneku a koriandru, což ji dělá vynikající volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou lahůdku plnou vitamínů a proteinů!

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • soď a pepř podle chuti
  • 1 šálek zeleninového vývaru

Postup

  1. Červenou čočku důkladně opláchněte a nechte ji namočenou ve vodě přes noc.
  2. Cibuli a česnek najemno nasekejte a rajčata nakrájejte na malé kostky.
  3. Na pánvi rozpálejte olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata a nechte je krátce restovat.
  5. Přidejte namočenou červenou čočku, mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem a nechte dusit, dokud čočka není měkká (asi 15 minut).
  7. Nakonec omáčku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *