22. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou rajskou omáčku z červeného loubí s tímto jednoduchým a chutným receptem. Skvělá alternativa ke klasické rajčatové omáčce, která potěší vaše chuťové buňky a dodá energii vašemu tělu. Naučte se tento recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným vitamínů a chuti. S chutí vaříme!
Suroviny
- 400 g červeného loubí
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Červené loubí omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, cuketu na kostičky a rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.
- Na pánvi si nahřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme loubí a cuketu a restujeme asi 5 minut.
- Přidáme rajčata a dusíme asi 15 minut, dokud loubí není měkké a omáčka začíná hustnout.
- Ochutnáme a dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
- Rajskou omáčku podáváme teplou k těstovinám nebo bramborám. Dobrou chuť!




