22. 8. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka z červeného loubí
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou rajskou omáčku z červeného loubí s tímto jednoduchým a chutným receptem. Skvělá alternativa ke klasické rajčatové omáčce, která potěší vaše chuťové buňky a dodá energii vašemu tělu. Naučte se tento recept a překvapte své blízké lahodným jídlem plným vitamínů a chuti. S chutí vaříme!

Suroviny

  • 400 g červeného loubí
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Červené loubí omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, cuketu na kostičky a rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.
  2. Na pánvi si nahřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli a česnek. Poté přidáme loubí a cuketu a restujeme asi 5 minut.
  3. Přidáme rajčata a dusíme asi 15 minut, dokud loubí není měkké a omáčka začíná hustnout.
  4. Ochutnáme a dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
  5. Rajskou omáčku podáváme teplou k těstovinám nebo bramborám. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *