21. 9. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Rajská polévka s čerstvým bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo ⁣domácí rajské polévky s čerstvou bazalkou! Náš recept vám přinese lahodnou a zdravou polévku, která je​ ideální pro každou příležitost. Rajská polévka, bohatá na ⁣chutě a aroma díky čerstvé bazalce,⁣ je jednoduchá na přípravu a osvěží váš jídelníček. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto tradičního českého pokrmu, který potěší každého milovníka zdravé kuchyně. Připravte si tento výživný a barvitý pokrm, který zlepší každé vaše⁤ jídlo.⁤ Recept‍ naleznete na​ našem webu – ideální pro rodinné‍ obědy nebo jako lehká večeře!

Suroviny

  • 1 lžíce ⁢olivového oleje
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 2⁢ stroužky česneku, nasekané
  • 800 g rajčat v konzervě, pokrájená
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a čerstvě mletý černý​ pepř podle⁣ chuti
  • Čerstvá bazalka, nasekaná (přibližně 1 hrst)
  • Smetana na podávání (volitelné)

Postup

  1. V hlubokém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte‌ nasekanou cibuli a ⁢smažte do změknutí, asi 5 minut. Přidejte ⁣česnek a smažte ještě asi 1 minutu.
  2. Přidejte⁢ konzervovaná rajčata s jejich⁢ šťávou, zeleninový vývar a cukr. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a ⁤nechte polévku jemně vařit‌ na mírném ohni asi‌ 20 minut, dokud rajčata nezměknou a nezpění se.
  3. Polévku odstavte z ohně a⁣ přidejte nasekanou⁢ bazalku. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte, dokud⁤ není ‌hladká. Doporučuji mixovat postupně a ⁣opatrně, aby nedošlo k nehodě kvůli horké polévce.
  4. Ochuťte​ polévku ⁢solí a pepřem podle chuti. Polévku podávejte horkou s trochou smetany na vrchu a posypanou další čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *