Rajský pikantní korejský bibimbap je tradiční jihokorejské jídlo ⁤plné‍ chutí a exotických ingrediencí. Tento jednoduchý recept ⁤kombinuje rýži s grilovaným ‍masem, zeleninou a pikantním gochujang omáčkou. Vyzkoušejte tento​ lahodný pokrm plný⁢ sladko-kyselé ‌chutě a překvapte ⁢své chuťové⁤ buňky!

Suroviny

  • 400 g⁣ rýže
  • 400 ⁤g hovězího masa
  • 1 ​mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce sójové ‍omáčky
  • 2 lžíce chilli⁤ omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička​ sezamového‍ oleje
  • hrst křupavého zelí
  • korejská kimchi podle ⁤chuti
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na ⁤obalu.
  2. Na pánvi si ‌osmažte nakrájené hovězí maso s jemně nasekanou cibulí, mrkví a cuketou.
  3. Přidejte sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, sůl a pepř podle chuti.
  4. V další‌ pánvi si osmažte vajíčka ‌na slupce, aby⁣ měla žloutka středně tekutou.
  5. Hotové rýži smíchejte se⁤ sezamovým olejem a servírujte na talíři.
  6. Na rýži rovnoměrně rozetřete⁣ směs masovou se zeleninou.
  7. Přidejte křupavé zelí, kimchi a na vrch dávejte osmažená vajíčka.
  8. Podle chuti ‍můžete přidat ještě sojovou omáčku nebo chilli omáčku.
  9. Bibimbap je hotový! Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *