Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s grilovaným lososem a vajíčkem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodnou miso polévku s čerstvým lososem a vajíčkem, která vás jistě nadchne!
Suroviny
- 200g sušených ramen nudlí
- 200g lososa
- 2 vajíčka
- 4 šalotky
- 4 stroužky česneku
- 4 cm zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
- čerstvá koriandr
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro lososa. V míse smícháme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Lososa nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- V hrnci uvaříme vodu na vaření vajec a v druhém hrnci připravíme vroucí osolenou vodu na vaření ramen nudlí. Vaříme vajíčka natvrdo a ramen podle návodu na obalu.
- Mezitím si rozpálíme gril a grilujeme lososa z obou stran dozlatova.
- Na pánvi si orestujeme nakrájené šalotky na oleji, přidáme ramen nudle a zalijeme omáčkou z grilovaného lososa.
- V misce smícháme ramen nudle s omáčkou, přidáme grilovaný losos a nakrájená vajíčka na čtvrtinky. Dochutíme sezamovým olejem, posypeme nasekaným koriandrem a můžeme podávat.




