12. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vepřovým masem a vajíčkem. Tento tradiční japonský pokrm si můžete snadno připravit doma a nechat se unést exotickými chutěmi. Pojďte si vychutnat lahodnou miso polévku s výraznou chutí vepřového masa a dochucené vajíčko, které svou konzistencí dokonale doplní pravé japonské ramen nudle. Zkuste tento recept ještě dnes a dopřejte si nezapomenutelnou gastronomickou zkušenost!
Suroviny
- 200g vepřového masa
- 2 vajíčka
- 200g ramen nudlí
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari pasty
- čerstvá zelenina podle chuti (např. mrkev, cibule, špenát)
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na kousky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme do měkka.
- Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, cukr, kari pastu, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
- Na druhé pánvi uvaříme 2 vajíčka natvrdo.
- V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu.
- Nudle odcedíme, rozdělíme do misky a zalijeme horkou vodou.
- Přidáme vařené maso se zeleninou a nakrájené vajíčko na čtvrtky.
- Hotové ramen posypeme nasekanou cibulkou a podáváme.




