2. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Ramen se slepičím masem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s lahodným slepičím masem je tradiční japonské jídlo skvělé na zahřátí během chladných dní. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a dopřejte si rozkošnou chuťovou explozi. Zajisté si zamilujete toto syté a aromatické jídlo! Sledujte náš jednoduchý recept a dejte se do vaření!

Suroviny:

  • 200g slepičího masa
  • 200g Ramen nudlí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru
  • 1 cibule
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si připravíme ingredience. Masa nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek a zázvor na drobné kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, česnek a zázvor asi 2 minuty.
  3. Přidáme nakrájené maso a restujeme ho do zezlátnutí.
  4. Přilijeme vývar, přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a necháme vařit asi 10 minut.
  5. V dalším hrnci uvaříme nudle dle návodu na obalu a odcedíme je.
  6. Do miso mísy dáme uvařené nudle a zalijeme je vroucím vývarem s masem.
  7. Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
  8. Hotový ramen můžeme posypat nasekanou pažitkou nebo koriandrem a podávat ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *