2. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Ramen s lahodným slepičím masem je tradiční japonské jídlo skvělé na zahřátí během chladných dní. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a dopřejte si rozkošnou chuťovou explozi. Zajisté si zamilujete toto syté a aromatické jídlo! Sledujte náš jednoduchý recept a dejte se do vaření!
Suroviny:
- 200g slepičího masa
- 200g Ramen nudlí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru
- 1 cibule
- 4 šálky kuřecího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravíme ingredience. Masa nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek a zázvor na drobné kousky.
- V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, česnek a zázvor asi 2 minuty.
- Přidáme nakrájené maso a restujeme ho do zezlátnutí.
- Přilijeme vývar, přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a necháme vařit asi 10 minut.
- V dalším hrnci uvaříme nudle dle návodu na obalu a odcedíme je.
- Do miso mísy dáme uvařené nudle a zalijeme je vroucím vývarem s masem.
- Případně můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Hotový ramen můžeme posypat nasekanou pažitkou nebo koriandrem a podávat ihned.




