4. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille grillovaných zelenin – Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept plný grilovaných zelenin, jako jsou baklažány, cukety, rajčata a papriky. Lahodná a zdravá kombinace zeleniny zalitá aromatickými bylinkami a olivovým olejem, která vám rozhodně zpříjemní večerní grilování. Naučte se jak připravit tento chutný pokrm krok za krokem a překvapte své blízké skvělou chuťovou harmonií grilovaných zelenin.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- Čerstvá bazalka a tymián
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na grilu nebo na pánvi vysmažíme nakrájené baklažány, cukety a papriky.
- V jiné pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a vaříme do měkka.
- Do směsi přidáme grilované zeleniny a promícháme.
- Přidáme nasekanou bazalku a tymián, osolíme a opepříme podle chuti.
- Přiklopíme poklicí a necháme provařit alespoň 10 minut.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo třeba s grilovaným kuřecím masem.




