1. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille na pečených rajčatech, který pohladí vaše chuťové buňky. Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje zvýrazňující chutě melanzánů, cuket a červených paprik s bohatou omáčkou a dochucovadly. Pečená rajčata dodají receptu ještě víc intenzity a lahodné chuti. Nechte se unést smyslností francouzské kuchyně a připravte si tuto lahůdku i ve vaší kuchyni!
Suroviny:
- 4 velká rajčata
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka oloupaných rajčat
- čerstvá bazalka a oregano
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravte předehřátou troubu na 200°C.
- Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a vydlabejte dužinu.
- Baklažána, cuketu a papriku nakrájejte na menší kousky.
- Cibule nakrájejte na proužky a česnek nasekejte na jemno.
- Na plechu vmíchejte nakrájené rajčata, cibuli, česnek, baklažána, cuketu a papriku.
- Přidejte oloupaná rajčata z plechovky, nasekanou bazalku a oregano. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
- Přiklopte směs vydlabanými rajčaty a pečte v troubě asi 30-40 minut, dokud zelenina není měkká.
- Servírujte teplé, můžete posypat nastrouhaným parmazánem.




