1. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille na pečených rajčatech
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille na pečených rajčatech, který pohladí vaše chuťové buňky. Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje zvýrazňující chutě melanzánů, cuket a červených paprik s bohatou omáčkou a dochucovadly. Pečená rajčata dodají receptu ještě víc intenzity a lahodné chuti. Nechte se unést smyslností francouzské kuchyně a připravte si tuto lahůdku i ve vaší kuchyni!

Suroviny:

  • 4 velká rajčata
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 paprika
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka oloupaných rajčat
  • čerstvá bazalka a oregano
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravte předehřátou troubu na 200°C.
  2. Rajčata omyjte, rozkrojte napůl a vydlabejte dužinu.
  3. Baklažána, cuketu a papriku nakrájejte na menší kousky.
  4. Cibule nakrájejte na proužky a česnek nasekejte na jemno.
  5. Na plechu vmíchejte nakrájené rajčata, cibuli, česnek, baklažána, cuketu a papriku.
  6. Přidejte oloupaná rajčata z plechovky, nasekanou bazalku a oregano. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  7. Přiklopte směs vydlabanými rajčaty a pečte v troubě asi 30-40 minut, dokud zelenina není měkká.
  8. Servírujte teplé, můžete posypat nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *