18. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille pečená zelenina a olivy.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou ratatouille pečenou zeleninu s olivami, která vás okouzlí svou bohatou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. Nechte se unést fantastickými kombinacemi lilků, cuket, papriky, rajčat a oliv, které společně vytvoří neodolatelnou chuťovou symfonii. Vychutnejte si pestrou paletu barev a chutí na talíři a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek. S touto ratatouille se vaření stane radostí!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g černých oliv
  • Čerstvá bazalka a tymián
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Na začátku si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Baklažány, cukety, papriky, rajčata a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na plechu nebo pekáči smícháme všechny nakrájené zeleniny, prolilme olivovým olejem a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a přidáme olivy.
  4. Přikryjeme pečicím papírem a pečeme asi 30 minut, dokud zelenina není měkká.
  5. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme nasekanou bazalkou a tymiánem.
  6. Ratatouille pečenou zeleninu a olivy můžeme servírovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo těstovinám.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *