22. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické ratatouille se šťavnatou bagetou. Skvělá kombinace zeleniny, bylinek a vůní, které vás okouzlí. Výborná volba na lehký a zdravý oběd nebo večeři. Nalaďte své chuťové buňky s tímto skvělým francouzským pokrmem!
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 4 paradajky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý bazalkový a tymiánový list
- sůl, čierne korenie, olivový olej
Postup
- Na pánvi si opečieme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak.
- Pridáme pokrájané cukety, baklažány a papriky. Opekáme do zmäknutia.
- Pridáme na malé kocky narezané paradajky, bazalkový a tymiánový list a dochutíme soľou a korením.
- Potom môžeme variť ešte tak 20 minút.
- S nasušeným chlebom prvé dva dni počkáme a kým sa zohreje v chladničke, môžeme si pripraviť domácu bagetu. Pečieme asi 20 minút tak, aby bola pekne zlatistá.
- K servírovaniu si nakrájame bagetu na kúsky a dáme na ne ratatouille.




