22. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bagetou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasické ratatouille se šťavnatou bagetou. Skvělá kombinace zeleniny, bylinek a vůní, které vás okouzlí. Výborná volba na lehký a zdravý oběd nebo večeři. Nalaďte své chuťové buňky s tímto skvělým francouzským pokrmem!

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý bazalkový a tymiánový list
  • sůl, čierne korenie, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si opečieme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak.
  2. Pridáme pokrájané cukety, baklažány a papriky. Opekáme do zmäknutia.
  3. Pridáme na malé kocky narezané paradajky, bazalkový a tymiánový list a dochutíme soľou a korením.
  4. Potom môžeme variť ešte tak 20 minút.
  5. S nasušeným chlebom prvé dva dni počkáme a kým sa zohreje v chladničke, môžeme si pripraviť domácu bagetu. Pečieme asi 20 minút tak, aby bola pekne zlatistá.
  6. K servírovaniu si nakrájame bagetu na kúsky a dáme na ne ratatouille.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *