21. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkami a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s bylinkami a olivami, který spojuje bohaté chutě zeleniny se skvělou aromatickou kombinací bylinek a oliv. Tento tradiční francouzský pokrm je zdravou a lahodnou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Podávejte ho s houstnou bagetou nebo přesmaženými brambory pro dokonalý gurmánský zážitek. Získejte inspiraci a připravte si ratatouille tak, jak ho znají ve francouzských kuchyních!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 3 cukety
  • 4 papriky
  • 5 rajčat
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka oliv
  • sýr gruyere
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené papriky a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme nakrájené baklažány a cukety.
  4. Na závěr přidáme nakrájená rajčata a olivy.
  5. Přidáme čerstvé bylinky, osolíme a opepříme.
  6. Přendáme směs do pekáči a posypeme nastrouhaným sýrem gruyere.
  7. Zapečeme v troubě až do zlatavé barvy.
  8. Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *