21. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s bylinkami a olivami, který spojuje bohaté chutě zeleniny se skvělou aromatickou kombinací bylinek a oliv. Tento tradiční francouzský pokrm je zdravou a lahodnou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Podávejte ho s houstnou bagetou nebo přesmaženými brambory pro dokonalý gurmánský zážitek. Získejte inspiraci a připravte si ratatouille tak, jak ho znají ve francouzských kuchyních!
Suroviny
- 2 baklažány
- 3 cukety
- 4 papriky
- 5 rajčat
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka oliv
- sýr gruyere
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn)
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené papriky a necháme chvíli restovat.
- Přidáme nakrájené baklažány a cukety.
- Na závěr přidáme nakrájená rajčata a olivy.
- Přidáme čerstvé bylinky, osolíme a opepříme.
- Přendáme směs do pekáči a posypeme nastrouhaným sýrem gruyere.
- Zapečeme v troubě až do zlatavé barvy.
- Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem.




