8. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s bylinkovým máslem, který vám přinese chuťový zážitek plný vůní čerstvých zelenin a aromatických bylinek. Tento tradiční francouzský pokrm je snadno připravitelný a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. S naším receptem se vám podaří připravit lahodné a zdravé jídlo, které si zamilujete vy i vaši hosté. Uvařte si domácí ratatouille a dopřejte si kulinářský zážitek plný chutí a vůní.
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
- 100g másla
- Sůl, pepř
Postup:
- Na pánev rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Osmažíme dozlatova a přidáme na drobné kostičky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
- Restujeme do změknutí zeleniny a přidáme na kostičky nakrájená rajčata.
- Po chvíli přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme.
- Podusíme asi 15 minut, dokud se zelenina nerozvaří.
- Hotové ratatouille podáváme s bylinkovým máslem a čerstvým pečivem.




