20. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na francouzskou specialitu – ratatouille s bylinkovým olejem. Tento klasický pokrm plný čerstvých zelenin a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou lahůdku plnou chutí a vůní!
Suroviny:
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené papriky, baklažány a cukety a necháme dusit asi 10 minut.
- Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Podusíme do měkké konzistence a hotové ratatouille podáváme s bylinkovým olejem.




