20. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým olejem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na francouzskou specialitu – ratatouille s bylinkovým olejem. Tento klasický pokrm plný čerstvých zelenin a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou lahůdku plnou chutí a vůní!

Suroviny:

  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené papriky, baklažány a cukety a necháme dusit asi 10 minut.
  3. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  4. Podusíme do měkké konzistence a hotové ratatouille podáváme s bylinkovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *