Vyzkoušejte skvělý recept na ratatouille s čerstvými bylinkami a fazolkami, který vás okouzlí svou sytou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je zdravou a lahodnou volbou pro každého, kdo miluje kombinaci čerstvých zelenin a bylinek. Nechte se unést harmonií chutí a udělejte si radost svému jazyku i žaludku!

Suroviny

  • 2 veľké baklažány
  • 3 malé cukiny
  • 2 papriky (červená a žltá)
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g fazuľa
  • čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, tymián, petržlen)
  • soľ a čierne korenie
  • olivový olej

Postup

  1. Načistite a nakrájajte všetky zeleninové suroviny na rovnaké veľké kocky.
  2. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečte cibuľu a cesnak, pridajte nakrájané baklažány a cukiny a orestujte do mäkka.
  3. Pridajte nakrájané papriky a paradajky a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút, pridajte fazuľu.
  4. Ochutíme soľou, korením a pridáme nasekané bylinky.
  5. Podávajte teplé s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k mäsu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *