28. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s dušenými zeleninami je klasický francouzský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept kombinuje rajčata, baklažány, cuketu a papriky, které se společně duší v aromatické omáčce. Skvělá volba pro milovníky zdravého a chutného jídla! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille doma.
Suroviny:
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 3 cukety
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ, korenie, čerstvé bylinky podľa chuti
Postup:
- Na začiatok si pripravíme zeleninu – nakrájame baklažány, papriky, cukety a paradajky na menšie kúsky a cibuľu a cesnak jemne nasekáme.
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej a osmažíme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Potom pridáme nakrájané baklažány a necháme ich krátko orestovať.
- Pridáme nakrájané papriky a necháme ich dusiť spolu s baklažánmi.
- Postupne pridáme nakrájané cukety a paradajky a necháme všetko spolu dusiť a zomäknúť.
- Podľa chuti pridáme soľ, korenie a čerstvé bylinky.
- Ratatouille necháme ešte chvíľu povariť, aby sa chute preliali.
- Po chvíli môžeme servírovať, môžeme podávať samotné, s cestovinou alebo s pečivom.




