7. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille s hermelínem a bylinkami, který spojuje tradiční francouzskou zeleninovou pochoutku s českým sýrem. Tento jedinečný pokrm je plný chuti a aromatu čerstvých bylinek a křehkého hermelínu, který dokonale doplní pestrobarevná zelenina. Snažíte se najít nový způsob, jak si pochutnat na zelenině? Tento recept je tím pravým řešením pro vás! Buďte kreativní v kuchyni a připravte si tento exkluzivní pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše oči. Sledujte náš jednoduchý návod a užijte si skvělý gastronomický zážitek s Ratatouille s hermelínem a bylinkami.
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 česnekové stroužky, nasekané
- 1 lilek, nakrájený na kolečka
- 1 cuketa, nakrájená na kolečka
- 2 rajčata, nakrájená na kolečka
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 200 g hermelínu, nakrájeného na kostky
- Sušené bylinky podle chuti (např. majoránka, tymián, oregano)
- Sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezhnědnou.
- Přidejte lilky a cuketu a smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata a papriky a vařte dalších 10 minut, občas promíchávejte.
- Přidejte nakrájený hermelín a směs promíchejte.
- Přidejte sušené bylinky, sůl a pepř podle chuti.
- Dušte na mírném ohni asi 5 minut, dokud se sýr nezačne topit.
- Po uvaření můžete posypat nasekanou čerstvou petrželkou nebo bazalkou.




