29. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné menu s receptem na ratatouille s hlavním jídlem, které spojuje čerstvé zeleniny a aromatické bylinky. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro všechny, kdo milují pestrou paletu chutí a vůní provensálské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo plné zdravých vitamínů a minerálů. Enjoy!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na kostičky
- 2 cukety, nakrájené na plátky
- 2 červené papriky, nakrájené na proužky
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte baklažána a restujte ho asi 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte cuketu a papriku a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte rajčata, oregano, tymián, sůl a pepř a nechte vařit asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.




