22. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na Ratatouille s kariře vařenou zeleninou plnou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je skvělou kombinací zeleniny a kari koření, které dokonale doplní vaší hlavní jídlo nebo může být servírován samostatně. S naším jednoduchým receptem si můžete užít zdravou a chutnou večeři plnou barev a výrazných chutí. Vyzkoušejte a inspirovat se k vaření!
Suroviny:
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté kari směsi
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájený lilek, cuketu, papriky a rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme kari směs.
- Podusíme do měkkého a dochutíme podle chuti.
- Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatné jídlo.




