13. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s kuřecím masem je lahodné a zdravé jídlo, které spojuje klasickou francouzskou zeleninovou pochoutku s chutným kuřecím masem. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a skvěle chutná jako hlavní chod vašeho oběda nebo večeře. Vyzkoušejte tento lahodný recept a udělejte radost svým chuťovým buňkám!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 cuketa nakrájená na kostičky
- 1 baklažán nakrájený na kostičky
- 3 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 400g kuřecích prsou nakrájených na kostky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte cuketu, baklažána, rajčata a papriku. Osolte, opepřete a přidejte oregano a tymián. Dobře promíchejte a vařte asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- V jiné pánvi osmahněte nakrájená kuřecí prsa dozlatova.
- Smažená kuřecí prsa přidejte do zeleninové směsi a vařte společně ještě asi 5 minut.
- Ratatouille s kuřecím masem podávejte teplé s čerstvým chlebem nebo rýží.




