31. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné francouzské jídlo – Ratatouille s mozzarellou a bazalkou. Tento recept kombinuje čerstvé zeleninu s voňavou bazalkou a sýrem mozzarella pro dokonalou harmonii chutí. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným zdravých ingrediencí a šťavnatých příchutí. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu! Jistě uděláte dojem na všechny své hosty!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 4 paradajky
- 2 cukiny
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g mozzarelly
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Soľ, korenie
Postup
- Nakrájajte baklažány, paradajky a cukiny na tenké plátky.
- Na rozpálenom oleji opražte nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte nakrájané baklažány, paradajky a cukiny. Osolie a okoreňte podľa chuti.
- Nechajte zeleninu dusiť sa na miernom ohni asi 20 minút, občas premiešajte.
- Nakrájajte mozzarellu na tenké plátky a bazalku jemne nasekanú.
- Vymastite pekáč a vložte zeleninu do pekáča. Na vrch poukladajte plátky mozzarelly a posypte nasekanou bazalkou.
- Dajte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút, kým sa zelenina nezačne zlatisto sfarbovať.
- Podávajte ešte teplú s čerstvým chlebom.




