30. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s pečeným kuřecím masem! Tato klasická francouzská zeleninová směs je perfektně doplněna šťavnatým kuřecím masem. Skvělá kombinace chutí pro vaše chuťové pohárky! Naučte se, jak snadno připravit toto lahodné jídlo a překvapte svou rodinu nebo hosty.
Suroviny
- 2 menší lileky
- 2 větší červené papriky
- 2 středně velké cukety
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- 400g kuřecích prsou
- olivový olej
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené lilek, cuketu a papriky a smažíme do měkka.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a orestujeme.
- Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
- Ve vhodném pekáči osmahneme na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
- Přendáme zeleninovou směs na maso a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut.
- Po upečení můžeme podávat s rýží nebo pečivem.




