3. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na ratatouille s pomeranči a olivami, který spojuje jemné citrusové tóny s bohatou chutí oliv a zeleniny. Skvělá volba pro ty, kteří milují pestrou a zdravou stravu. Zkuste ho dnes a dostaněte se do své kuchyně!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 2 papriky
- 2 cukety
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- šťava z 2 pomerančov
- 100 g oliv
- olivový olej
- sůl, čerstvě mletý pepř
- čerstvé bylinky na ozdobu (napr. bazalka)
Postup
- Na oleji zvoskať nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridať dúžky nakrájané baklažány, opekať dozlatista.
- Papriky, paradajky a cukety nakrájané na väčšie kocky pridať k baklažánom. Nechať podusit, zalievajúc pomerančovou šťavou.
- Po zamatizovaní pridať olivy, soľ, korenie a dusiť pod pokryvkou ďalších 15 minút.
- Podávať teplé s čerstvým chlebom a posypané čerstvými bylinkami.




