7. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille se smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na klasické francouzské jídlo – Ratatouille se smetanovou omáčkou. Tento zdravý a chutný pokrm plný zeleniny a bylinek je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Podávejte ho s plátky bagety nebo čerstvou rýží a užijte si jedinečnou chuť této lahůdky!

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 2 červené papriky
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce máslo
  • 4 lžíce strouhanky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
  2. Přidáme na drobné kousky nakrájená rajčata a necháme dusit asi 15 minut. Přidáme na jemno nakrájenou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
  3. V jiné pánvi rozpustíme máslo a přidáme strouhanku, smažíme dozlatova. Poté přidáme smetanu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Hotovou ratatouille podáváme se smetanovou omáčkou a můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *