18. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na klasickou francouzskou specialitu – Ratatouille se zapečenými brambory. Tato barevná a chutná zeleninová směs osvěží váš jídelníček a potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést kombinací rajčat, papriky, cukety a baklažánu, která se perfektně doplňuje s křupavými zapečenými brambory. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky zdravé stravy!
Suroviny
- 2 středně velké lileky
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl, pepř
- olivový olej
- 500 g brambor
Postup
- Naolejovanou zapékací misku vyložíme bramborami nakrájenými na plátky. Pečeme na 200 stupňů, dokud nebudou brambory měkké.
- V pánvi osmahneme cibuli, česnek a nakrájené lilek, papriky a cukety. Přidáme nakrájená rajčata a necháme provařit.
- Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Zeleninovou směs rozprostřeme na zapečené brambory a pečeme ještě asi 15 minut.
- Hotové jídlo můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podávat ihned.




