18. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille se zapečenými brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na klasickou francouzskou specialitu – Ratatouille se zapečenými brambory. Tato barevná a chutná zeleninová směs osvěží váš jídelníček a potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést kombinací rajčat, papriky, cukety a baklažánu, která se perfektně doplňuje s křupavými zapečenými brambory. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky zdravé stravy!

Suroviny

  • 2 středně velké lileky
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 500 g brambor

Postup

  1. Naolejovanou zapékací misku vyložíme bramborami nakrájenými na plátky. Pečeme na 200 stupňů, dokud nebudou brambory měkké.
  2. V pánvi osmahneme cibuli, česnek a nakrájené lilek, papriky a cukety. Přidáme nakrájená rajčata a necháme provařit.
  3. Přidáme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Zeleninovou směs rozprostřeme na zapečené brambory a pečeme ještě asi 15 minut.
  5. Hotové jídlo můžeme ozdobit čerstvými bylinkami a podávat ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *