19. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte veganskou verzi tradičního francouzského pokrmu Ratatouille – plný chutí a vůní z čerstvých zelenin pečených v jednoduché omáčce. Tento veganský pečený pokrm je zdravý, lahodný a výživný – ideální volba pro vegetariány i milovníky zeleniny. Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, sušené bylinky (např. oregano, tymián)
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi si osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem a nakrájenými rajčaty.
- Poté přidáme na tenké plátky nakrájené baklažány, cukety a papriky.
- Sůlíme, pepříme a přidáme sušené bylinky dle chuti.
- Vše opékáme asi 30 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů.
- Pokrm je hotov, a můžeme ho podávat s možností přidat čerstvý chléb.




