28. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na ratatouille z čerstvých zelenin, který je plný voňavých bylinek a sezónních ingrediencí. Tento tradiční francouzský pokrm je nejen lahodný, ale i zdravý a lehký. S námi si recept na ratatouille snadno připravíte a určitě ho zamilujete!
Suroviny
- 2 papriky (jedna červená, jedna žlutá)
- 2 cukety
- 2 lilkové plátky
- 2 veľké paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ, korenie, čerstvý bazalka na dochutenie
Postup
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte najprv nasekanú cibuľu a cesnak.
- Potom pridajte na kocky nakrájané papriky a lilek a restujte asi 10 minút.
- Pridajte nakrájané paradajky a dusíme ďalších 10 minút.
- Podlejte trochou vody a nechajte dusiť ešte ďalších 15 minút.
- Na záver pridajte nasekaný bazalka a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Ratatouille podávajte teplé ako prílohu alebo hlavné jedlo.




