28. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille z čerstvých zelenin.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na ratatouille z čerstvých zelenin, který je plný voňavých bylinek a sezónních ingrediencí. Tento tradiční francouzský pokrm je nejen lahodný, ale i zdravý a lehký. S námi si recept na ratatouille snadno připravíte a určitě ho zamilujete!

Suroviny

  • 2 papriky (jedna červená, jedna žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 lilkové plátky
  • 2 veľké paradajky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, korenie, čerstvý bazalka na dochutenie

Postup

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte najprv nasekanú cibuľu a cesnak.
  2. Potom pridajte na kocky nakrájané papriky a lilek a restujte asi 10 minút.
  3. Pridajte nakrájané paradajky a dusíme ďalších 10 minút.
  4. Podlejte trochou vody a nechajte dusiť ešte ďalších 15 minút.
  5. Na záver pridajte nasekaný bazalka a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Ratatouille podávajte teplé ako prílohu alebo hlavné jedlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *