15. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční recept z jižní Francie – Ratatouille z Provence. Tato lahodná zeleninová směs je plná chutí z čerstvých zelenin, jako jsou baklažány, cukety, rajčata a papriky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept plný slunečného jihu přímo u vás doma!
Suroviny
- 1 veľká cibula
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 3 papriky (rôznych farieb)
- 4 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- Sušené bylinky (napr. Provensálske bylinky)
Postup
- Na kocky nakrájame cibuľu, baklažán, cuketu, papriky a paradajky.
- Na panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme baklažán a necháme dusiť pár minút.
- Pridáme cuketu, papriky a paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme sušené bylinky podľa chuti.
- Dusíme na miernom ohni do zmäknutia zeleniny, občas premiešame.
- Podávame teplé ako prílohu k mäsu alebo samostatne so čerstvým chlebom.




