30. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou Ratatouille z Provence s bylinkami, která spojuje čerstvé zeleninové ingredience jako rajčata, baklažány a cuketu s aromatickými bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm je bohatý na chutě a skvěle doplní váš jídelníček. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodnou ratatouille plnou Provence.
Suroviny
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka loupaných rajčat
- čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, petržel)
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené papriky a dusíme do změknutí.
- Pridáme na kolečka nakrájené cukety a baklažány.
- Na závěr přidáme na kostičky nakrájená rajčata a loupaná rajčata z plechovky.
- Přidáme čerstvé bylinky a dochutíme solí a pepřem.
- Podusíme do změknutí zeleniny a hotové podáváme s bagetou.




