11. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille je klasický francouzský zeleninový ovocný pokrm plný lahodných chutí a vůně. Vyzkoušejte tento recept a ochutnejte jedinečnou kombinaci lilků, papriky, rajčat a dalších sezonní zeleniny. S naším receptem na ratatouille si připravíte jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Vyzkoušejte tento tradiční recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- Soľ, korenie podľa chuti
Postup
- Na začiatku nakrájame všetku zeleninu na podobne veľké kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno.
- Na panvici si rozohrejeme olej a opražíme cibuľu s cesnakom dozlatista.
- Pridáme ostatnú zeleninu a necháme ju dusiť asi 15 minút, občas premiešame.
- Potom pridáme tymián, rozmarín, soľ a korenie. Dusíme ešte ďalších 10 minút.
- Podávame teplé, ideálne s plátkom čerstvého chleba. Dobrú chuť!




