15. 11. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille zeleninový pokrm z Provence
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille je tradiční zeleninový pokrm pocházející z francouzské Provence. Tento lahodný recept kombinuje dohromady rajčata, cuketu, baklažány, papriky a aromatické bylinky. Ratatouille je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná jak teplý, tak i studený. Vyzkoušejte tento klasický provensálský pokrm a přenesete se do slunného jihu Francie!

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 papriky
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi s trochou olivového oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme oloupané a nakrájené baklažány, cukety, papriky a rajčata. Promícháme.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.
  4. Dusíme na mírném ohni asi 30 minut, dokud zelenina měkne.
  5. Hotové ratatouille podáváme s plátkem chleba nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *