27. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatouille zeleninový smaženec
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasický francouzský pokrm – ratatouille zeleninový smaženec. Skvělá kombinace rajčat, cukety, baklažánu a papriky smažených na másle a dochucených bylinkami. Ideální pokrm pro vegetariány i milovníky zdravé stravy. Snažte se použít co nejkvalitnější čerstvé ingredience pro maximální chuťový zážitek.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 papriky (různých barev)
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem na olivovém oleji.
  2. Pak do pánve přidáme nakrájené papriky, cukety a baklažány a dusíme je do změknutí.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvilku vařit, dokud nevznikne zeleninová omáčka.
  4. Při dochucujeme solí, pepřem a nasekanou čerstvou bazalkou.
  5. Pokud je smaženec příliš vodnatý, nechte ho provařit déle, nebo přidejte lžíci rajčatového protlaku.
  6. Servírujeme s kousky čerstvé bagety nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *