12. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné Ratatouille s nádivkou z brambor! Tento jednoduchý a chutný pokrm spojuje klasickou francouzskou Ratatouille s hřejivou bramborovou nádivkou. Skvělá volba pro večeři plnou chutí a vůní! Zkuste ho ještě dnes.
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 3 veľké zrelé paradajky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- čerstvá bazalka a petržlen
- soľ, korenie, olej
Postup
- Pečieme celé baklažány v rúre pri 200°C, kým nezmäknú.
- Na panvici osmažíme na oleji nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme nakrájané papriky a orestujeme.
- Pridáme nakrájané paradajky a dusíme pokryté 15 minút.
- Vychladnuté baklažány olúpeme a nakrájame na kocky.
- Pridáme k zelenine a varíme ešte 10 minút.
- Pridáme nasekanú bazalku a petržlen a ochutíme soľou a korením.




