3. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na Ratatouille s pečenými zeleninami a bylinkami. Kombinace čerstvých zelenin a aromatických bylinek zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Užijte si bohatou chuťovou explozi v každém soustu! S receptem na Ratatouille s pečenými zeleninami a bylinkami si jistě užijete nezapomenutelné gurmánské zážitky.
Suroviny
- 2 baklažány
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- Čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn)
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na plech si dáme nakrájené baklažány, papriky, cibule a rajčata.
- Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek a nasekané bylinky.
- Sůlíme, pepríme a vše důkladně promícháme.
- Předehřejeme troubu na 200 °C a peceme asi 30 minut, dokud zelenina není měkká a zlatavá.
- Smažíme libovolně přílohu a na ni naservírujeme pečenou zeleninu s bylinkami. Dobrou chuť!




