3. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatuille s pečenými zeleninami a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na Ratatouille s pečenými zeleninami a bylinkami. Kombinace čerstvých zelenin a aromatických bylinek zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Užijte si bohatou chuťovou explozi v každém soustu! S receptem na Ratatouille s pečenými zeleninami a bylinkami si jistě užijete nezapomenutelné gurmánské zážitky.

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na plech si dáme nakrájené baklažány, papriky, cibule a rajčata.
  2. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek a nasekané bylinky.
  3. Sůlíme, pepríme a vše důkladně promícháme.
  4. Předehřejeme troubu na 200 °C a peceme asi 30 minut, dokud zelenina není měkká a zlatavá.
  5. Smažíme libovolně přílohu a na ni naservírujeme pečenou zeleninu s bylinkami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *