12. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Ratatuille s vepřovým masem a brambory
zdroj: Recepty 24/7

Nedokážete se rozhodnout, co vařit na večeři? Vyzkoušejte lahodné jaro vyzvednuté jemnou kombinací ratatouille s dušeným vepřovým masem a brambory. Tento recept je skvělý pro všechny milovníky zeleniny a masitých jídel. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si můžete vychutnat opravdu skvělou a chutnou večeři. Navíc je to ideální způsob, jak využít sezónní sezónní zeleninu a vepřové maso. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 400 g vepřového masa
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a osmažíme ho dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené brambory, rajčata a papriky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.
  4. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud brambory nejsou měkké.
  5. Smaženou ratatouille podáváme teplou s nasekanou petrželkou a plátky pečiva.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *