12. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Nedokážete se rozhodnout, co vařit na večeři? Vyzkoušejte lahodné jaro vyzvednuté jemnou kombinací ratatouille s dušeným vepřovým masem a brambory. Tento recept je skvělý pro všechny milovníky zeleniny a masitých jídel. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si můžete vychutnat opravdu skvělou a chutnou večeři. Navíc je to ideální způsob, jak využít sezónní sezónní zeleninu a vepřové maso. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 4 brambory
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a osmažíme ho dozlatova.
- Přidáme nakrájené brambory, rajčata a papriky. Ochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud brambory nejsou měkké.
- Smaženou ratatouille podáváme teplou s nasekanou petrželkou a plátky pečiva.




