22. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na chuťovou cestu do Itálie s tímto lahodným receptem na ravioli plněné špenátem a ricottou. Originální kombinace chutí a vůní, které okouzlí vaše chuťové pohárky. Sledujte návod krok za krokem a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 250g ravioli těsta
- 200g čerstvého špenátu
- 200g ricotty
- 1 stroužek česneku
- 50g másla
- 30g strouhaného parmezánu
- Sůl, pepř a oregano podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm prolisovaný stroužek česneku.
- Přidáme na menší kousky nakrájený špenát a dusíme do změknutí.
- V jiném hrnci uvaříme ravioli podle návodu na balení.
- Pomocí děravé lžíce vyndáme uvařené ravioli z hrnce a přidáme je do pánve se špenátem.
- Přidáme ricottu a promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Po chvíli dochutíme solí, pepřem a oreganem a můžeme podávat.




