22. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské ravioli plněné krémovou ricottou, které vám přenesou chuť severní Itálie přímo na talíř. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na oběd nebo večeři pro celou rodinu. Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést italskými lahůdkami!
Suroviny
- 1 balení ravioli těsta
- 250g ricotty
- 50g parmazánu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup
- Uvařte ravioli těsto podle návodu na balení, nechte okapat.
- V misce smíchejte ricottu s nadrobno nastrouhaným parmazánem, přidejte nadrobno nasekanou bazalku a pepř podle chuti. Dochutíme solí.
- Ravioli naplňte připravenou ricottovou směsí.
- Na pánev dejte trochu olivového oleje, nechte rozpálit a ravioli na něj opatrně uložte, opékáme dozlatova, cca 2-3 minuty z obou stran.
- Servírujeme s další porcí parmazánu a rozmarýnovým bruschettou.




