Hledáte skvělý⁣ recept na ⁢baklavu? Vyzkoušejte tento jednoduchý ⁣recept na ‍domácí baklavu plnou medu, ořechů a másla. Vaše​ chuťové pohárky ⁣budou nadšené! Získejte krok za krokem návod na přípravu‍ této tradiční pochoutky z východní kuchyně a nechte se unést lahodnými vůněmi a chutěmi. Naučte‌ se, jak udělat skvělou baklavu jako z arabské cukrárny přímo‌ ve vaší vlastní kuchyni. Vyzkoušejte tento recept na baklavu doma ještě dnes!

Suroviny

  • 450g⁤ lístkového těsta
  • 250g ‌mletých vlašských ořechů
  • 150g​ másla
  • 100g ⁢krystalového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 200ml medu
  • 200ml vody

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Smícháme mleté ořechy, cukr a ⁢skořici a ‍důkladně promícháme.
  2. Roztavíme ⁤máslo a poté‍ jednu vrstvu těsta vymažeme ⁢máslem. Na ni naneseme vrstvu náplně.
  3. Pak opět klademe vrstvy těsta a náplně, až spotřebujeme všechny suroviny.
  4. Po poslední vrstvě střiháme těsto na diagonály, aby⁣ vznikly⁤ trojúhelníčky.
  5. Baklavu pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud není dokonale zlatavá.
  6. V hrnci smícháme ⁣med a⁢ vodu a přivedeme⁤ k varu. Tímto ​sirupem polejeme hotovou baklavu.
  7. Než se baklava zcela vychladne, musíme ji nechat alespoň 2 hodiny odpočívat,⁣ aby sirup mohl dobře ⁤vsáknout.
  8. Poté ji můžeme podávat a nechat se chutnáním rozmazlovat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *