29. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jogurtový naan s česnekovou příchutí. Tento indický placka je ideální přílohou k různým pokrmům a jeho příprava je snadná a rychlá. Zkombinujte jogurt, hladkou mouku a česnek a vytvořte dokonalé placky, které si zamilujete. S tímto receptem si připravíte skvělou domácí indickou specialitu!
Suroviny
- 1 šálku jogurtu
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- stroužek na rozdrcení
- 2 lžíce oleje
Postup
- Smíchejte ve velké míse jogurt, mouku a sůl, dokud nevytvoříte hladké těsto. Přidejte olej a hnětejte asi 5 minut, dokud těsto není pružné a hladké.
- Nechejte těsto odpočinout po dobu přibližně 1 hodiny.
- Mezitím rozemelte česnek, koriandr a kmín v hmoždíři, dokud se nezmění na pastu.
- Když je těsto odpočinuté, rozdělte ho na menší kousky a vytvarujte je v jednotně kulaté placky.
- Na pánvi rozpalte olej a na ní pečte placky z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé a nafouknuté.
- Poté, co je naan upečený, potřete ho pastou z česneku, koriandru a kmínu a podávejte teplé.




