Vyzkoušejte tento tradiční indonéský recept na lahodné Rendang hovězí maso se zázvorem. Jeho bohaté a kořeněné aroma udělá z vaší večeře skvělý zážitek. Sledujte návod a připravte si tento lahodný pokrm již dnes!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 4 chilli papričky
- 1 l kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájené chilli papričky.
- Přidejte všechny koření – cukr, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud masa není měkké a omáčka zhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou kukuřičné mouky rozpuštěné ve vodě.
- S rendangem podávejte rýži nebo jinou přílohu dle vašeho gusta.




