10. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte klasické indonéské jídlo – rendang hovězí s kuřecím masem. Tato bohatá a aromatická směs masa, kokosového mléka a exotických koření vás rozhodně okouzlí svojí chutí. Naučte se připravit toto lahodné pokrm a překvapte své blízké nezapomenutelnou exotickou hostinou.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 400 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice skořice
  • 4 hřebíčky
  • 4 kardamomové lusky
  • 4 lžičky kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Masa nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme, skořici i hřebíčky rozdrtíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Poté přidáme maso a mícháme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme skořici, hřebíčky, kardamomové lusky a kari pastu. Mícháme a necháme chvíli restovat.
  4. Přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku. Přidáme cukr, sůl a pepř dle chuti. Zamícháme a necháme vařit na mírném ohni do změknutí masa a dochucení omáčky.
  5. Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *