10. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte klasické indonéské jídlo – rendang hovězí s kuřecím masem. Tato bohatá a aromatická směs masa, kokosového mléka a exotických koření vás rozhodně okouzlí svojí chutí. Naučte se připravit toto lahodné pokrm a překvapte své blízké nezapomenutelnou exotickou hostinou.
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 400 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice skořice
- 4 hřebíčky
- 4 kardamomové lusky
- 4 lžičky kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Masa nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme, skořici i hřebíčky rozdrtíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Poté přidáme maso a mícháme, dokud nezezlátne.
- Přidáme skořici, hřebíčky, kardamomové lusky a kari pastu. Mícháme a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku. Přidáme cukr, sůl a pepř dle chuti. Zamícháme a necháme vařit na mírném ohni do změknutí masa a dochucení omáčky.
- Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti. Dobrou chuť!




