15. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Rendang hovězí sambal kokosová rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční indonéské jídlo – rendang hovězí sambal kokosová rýže. Kombinace koření, kokosového mléka a hovězího masa vytváří bohatou a aromatickou chuť, která vás okouzlí. Navíc je toto jídlo snadné a rychlé na přípravu, takže si ho můžete užít kdykoli! Buďte připraveni na explozi exotických chutí ve vašem talíři.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 2-3 lžíce rendang pasty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, cesnek, zázvor a chilli papričku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte, dokud zhnědne.
  3. Přidejte rendang pastu a promíchejte s masem.
  4. Postupně přilévejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni přibližně 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
  5. Přidejte kurkumu, sůl a pepř a dochuťte podle chuti.
  6. Na přípravu kokosové rýže vařte rýži podle pokynů na obalu a poté ji smíchejte se sambalem.
  7. Servírujte rendang hovězí sambal spolu s kokosovou rýží a případně ozdobte bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *