15. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční indonéské jídlo – rendang hovězí sambal kokosová rýže. Kombinace koření, kokosového mléka a hovězího masa vytváří bohatou a aromatickou chuť, která vás okouzlí. Navíc je toto jídlo snadné a rychlé na přípravu, takže si ho můžete užít kdykoli! Buďte připraveni na explozi exotických chutí ve vašem talíři.
Suroviny:
- 500g hovězího masa
- 400ml kokosového mléka
- 2-3 lžíce rendang pasty
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, cesnek, zázvor a chilli papričku.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte, dokud zhnědne.
- Přidejte rendang pastu a promíchejte s masem.
- Postupně přilévejte kokosové mléko a vařte na mírném ohni přibližně 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zahuštěná.
- Přidejte kurkumu, sůl a pepř a dochuťte podle chuti.
- Na přípravu kokosové rýže vařte rýži podle pokynů na obalu a poté ji smíchejte se sambalem.
- Servírujte rendang hovězí sambal spolu s kokosovou rýží a případně ozdobte bylinkami.




